Svenska Mammor

Svenska MammorSvenska Mammor är föreningen för dig Svenska Mamma eller Pappa som befinner dig i utlandet, funderar på att flytta ut eller kanske är på väg hem. På vår webbplats hottar du information om allt du behöver veta som svensk förälder i utlandet, från texinformation till anordnande av kurser i barns flerspråkighet. Vi erbjuder också kurser i familjesvenska för den ”icke svenske” medlemmen i familjen, information om allt från att flyga med barn till kulturkrockar i multikulturella äktenskap, om hur man lyssnar på svensk radio till hur ditt barn får svenskt samordningsnummer.

Ryggraden i vårt förening är våra Mammagrupper. Där träffas Svenska Mammor, blivande Mammor och barn varje vecka eller månad i grupper över hela världen. Dessa grupper betyder mycket för både Mammorna och barnen. Vi startar nya grupper hela tiden!

Hos oss kan du söka i vårt medlemsregister efter andra Mammor som bor i landet du ska till eller redan bor i.  Där kan du hitta andra Mammor som bor i din närhet. Om du är på väg ut i världen kan du ta del av vårt Fadderprogram där en familj i staden, staten eller landet du skall till hjälper er med information, berättar om skolor, ger er deras kontakter osv.

Svenska Mammor är glada över att i ett samarbete med Svenskar i Världen  kunna erbjuda SVIV:s medlemmar stark rabatterat medlemskap, 200 SEK. För att bli medlem genom detta erbjudande skicka ett mejl till erbjudande@svenskamammor.com  och ange de uppgifter som krävs där inkl ditt medlemsnr i SVIV.

Ser fram mot att få träffa dig antingen i verkligheten eller via internet!

MVH
Michelle Cadeau
Mamma & Grundare
E-post: michelle@svenskamammor.com

PS Har du pratat svenska med ditt barn idag? DS

www.svenskamammor.com