Tyskland

Tyskland

Tyskland, formellt Förbundsrepubliken Tyskland, är en förbundsstat belägen i Centraleuropa bestående av 16 delstater. Tyskland är ett av världens ledande industriländer.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

SVENSKA KYRKAN I TYSKLAND

 

Svenska Kyrkan i Berlin sv kyrk i berlin

Schwedische Kirche, Landhausstrasse
26-28, DE-10717 Berlin
Telefon: +49(30)8649590


Svenska Kyrkan i Hamburgsv kyrk i hamburg

Ditmar-Koel-Straße 36
20459 Hamburg
Telefon: +49 40 32031404


Svenska Kyrkan i Frankfurtsv kyrk i frankfurt

An der Wolfsweide 54
60435 Frankfurt am Main
Telefon: +49 69 566556


Svenska Kyrkan i Bayernsv kyrk i bayern

Adlzreiterstraße 3
80337 München
Telefon: +49 89 54540695

 

Viktiga länkar med anledning av coronaviruset

Viktiga länkar med anledning av coronaviruset

- Texten uppdateras löpande. Med anledning av covid-19-pandemin är det viktigt att hålla sig uppdaterad om vilka åtgärder som rekommenderas för att begränsa spridningen och skydda personer som tillhör riskgrupperna. Minst lika viktigt är det att säkerställa att informationen vi tar del av är korrekt. Tänk på att det är viktigt att följa respektive lands råd och föreskrifter. Folkhälsomyndigheten är den myndighet i Sverige som ansvarar för att utveckla och stödja samhällets arbete med att förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Håll dig uppdaterad om deras råd här. På Krisinformation.se sammanställs krisinformation från svenska myndigheter. Utrikesdepartementet uppdaterar regelbundet vilka reserestriktioner som gäller. UD:s specifika information gällande coronaviruset, inklusive svar på vanliga frågor hittar du här. Via UD:s app Resklar skickar ambassaderna ut aktuell information om landet man befinner sig i med hjälp av pushnotiser. Finns där appar finns. Utrikesministern publicerar kontinuerliga uppdateringar på sin officiella Twitter @AnnLinde och på Facebook @annlindepolitiker. Alla svenskar som befinner sig utomlands uppmanas att registrera sig på svensklistan! Du kan göra det här. Systemet har endast kvar uppgifterna i ett år vilket innebär att om du befinner sig utomlands i mer än ett år måste du registrera sig på nytt. När du registrerar eller omregistrerar dig på listan är det viktigt att ange dagens datum som ankomstdatum, oavsett hur länge du har varit i landet. Detta för att systemet inte ska uppfatta registreringen som inaktuell. Våra SVIV-representanter står redo att hjälpa strandade svenskar med bland annat översättning av lokala direktiv och råd för det aktuella landet. Du hittar dem här. Europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) informerar kontinuerligt på sin webbplats. Även WHO uppdaterar dagligen på sin webbplats. Allmänna hälsofrågor hänvisas till informationsnumret 113 13 och vid behov av läkare bör man kontakta Vårdguiden på telefon 1177. Den 26 mars skickade vi ut ett extra nyhetsbrev med viktig information och länkar. I ett läge som detta är det viktigt att vi alla hjälps åt och visar solidaritet.Ta hand om dig och varandra!

Läs mer
Konfirmation för utlandssvenska ungdomar i Sverige

SVIV-representant i Tyskland

Elisabet Hellstedt

Elisabet Hellstedt

Berlin 0049 (0)170 5508495 E-post
Jag har bott i Berlin sedan 1987. Kom hit som medföljande. Sedan 1997 representant för auktionsfirman Bukowskis i Tyskland.
Kristina Ekelund

Kristina Ekelund

Hamburg 0049 40 80 44 65 0049 172 9700 710 E-post
Född 1940 i Hälsingborg. Utvandrad till Tyskland 1966. Dessförinnan arbetat i Bryssel. Organisationschef inom data i Philipskoncernen i norra Tyskland. F o m 1991 delägare i ett softwareföretag. I pension 2004 dätrefter ordförande i kyrkorådet i Svenska Gustaf-Adolfsförsamlingen i Hamburg. Ombud sen 1978.

Intresserad av att vara SVIV-representant?

Är du intresserad av att vara SVIV-representant i Tyskland?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se