Tyskland

Tyskland

Tyskland, formellt Förbundsrepubliken Tyskland, är en förbundsstat belägen i Centraleuropa bestående av 16 delstater. Tyskland är ett av världens ledande industriländer.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

SVENSKA KYRKAN I TYSKLAND

 

Svenska Kyrkan i Berlin sv kyrk i berlin

Schwedische Kirche, Landhausstrasse
26-28, DE-10717 Berlin
Telefon: +49(30)8649590


Svenska Kyrkan i Hamburgsv kyrk i hamburg

Ditmar-Koel-Straße 36
20459 Hamburg
Telefon: +49 40 32031404


Svenska Kyrkan i Frankfurtsv kyrk i frankfurt

An der Wolfsweide 54
60435 Frankfurt am Main
Telefon: +49 69 566556


Svenska Kyrkan i Bayernsv kyrk i bayern

Adlzreiterstraße 3
80337 München
Telefon: +49 89 54540695

 

Representant i Tyskland

Elisabet Hellstedt

Elisabet Hellstedt

Berlin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott i Berlin sedan 1987. Kom hit som medföljande. Sedan 1997 representant för auktionsfirman Bukowskis i Tyskland.
Eva Ringertz Polaskova

Eva Ringertz Polaskova

Düsseldorf

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Eva bor i Düsseldorf sedan 2003 och har arbetat inom telekom och IT i ca 40 år i olika länder. Eva förbereder nu sig att inta en roll hos Deutsche Rentenversicherung Bund som så kallad försäkringsrådgivare. Eva hoppas i framtiden kunna hjälpa svenskar som har frågor och problem kring sin statliga pension från Tyskland.
Kristina Ekelund

Kristina Ekelund

Hamburg

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Född 1940 i Hälsingborg. Utvandrad till Tyskland 1966. Dessförinnan arbetat i Bryssel. Organisationschef inom data i Philipskoncernen i norra Tyskland. F o m 1991 delägare i ett softwareföretag. I pension 2004 dätrefter ordförande i kyrkorådet i Svenska Gustaf-Adolfsförsamlingen i Hamburg. Ombud sen 1978.
Monica Bravo Granström

Monica Bravo Granström

Markdorf (Bodensjön)

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Språkvetare ursprungligen från Umeå, som bor vid Bodensjön i södra Tyskland sedan 2001. Monica är avdelningschef för fortbildning vid Pädagogische Hochschule Weingarten. Hennes forsknings- och undervisningsämnen är flerspråkighet, digital kompetens och svenska. Monica är även aktiv i SMUL (Svenska som modersmål utomlands) som Senior Advisor. Du når Monica bra på sociala medier, antingen som  administratör för Facebook-gruppen Svenskar i Tyskland eller på Twitter och LinkedIn.
Stephanie Hellstedt

Stephanie Hellstedt

Berlin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och Berlin. Tillsammans med mina föräldrar flyttade jag till Berlin 1987. Mellan 1993-2008 studerade och jobbade jag i Schweiz, Frankrike, Israel, Sydafrika, Thailand och Sverige. 2008 flyttade jag tillbaka till Berlin, där jag är delägare och VD för InvitePeople vilket är en digital plattform för möten.  Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter av att ha både levt och jobbat i Sverige och utlandet, samt att jag har flytta fram och tillbaka mellan olika länder.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Tyskland?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se