DIGITALT: Förparlament med fokus på student- och ungdomsfrågor

Inför Utlandssvenskarnas parlament 2021 har Svenskar i Världen tillsammans med lokala representanter anordnat ett flertal förparlament runt om i världen. Syftet var att lyfta fram regionen eller landets topp 3 viktigaste eller mest prioriterade utmaningar kopplat till svenska lagar och regelverk.

Nu kör vi på liknande upplägg men med fokus på student- och ungdomsfrågor. Tillsammans med vår partner Swedish International Students and Alumni (SISA), anordnar vi ett förparlament där vi bjuder in studenter och unga personer. Detta gör vi för att lyssna in vilka utmaningar denna målgrupp möter som utlandssvenskar eller kanske vad som krävs för att fler unga människor ska våga sig ut i världen.

Förparlamentet kommer att ske digitalt och du får en länk till mötet vid anmälan. Under förparlamenten är alla utlandssvenskar/ blivande utlandssvenskar välkomna.

Vill du anmäla dig och vara med på förparlamentet med fokus på student- och ungdomsfrågor så skicka din anmälan till sviv@sviv.se. Först till kvarn gäller!

Datum: Onsdag 26 maj
Tid: 17.00-18.30 (CEST)

Här kan du läsa om våra tidigare förparlament som har anordnats runt om i världen.

Är du intresserad av vilka frågor vi driver och de resolutioner som togs fram under Utlandssvenskarnas parlament 2019 kan du läsa om dem här.