DIGITALT: Årets svensk i världen LIVE

Mikael Dolsten, global forskningschef på Pfizer, utnämns i år till Årets svensk i världen. Svenskar i Världen har delat ut utmärkelsen sedan 1988.

Utmärkelsen Årets svensk i världen, som delas ut av Svenskar i Världen, går till svenskar som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig inom sitt verksamhetsområde och satt både sig själva och Sverige på världskartan.

Mikael Dolsten är en av världens mest framstående forskare och är idag verksam som global forskningschef på Pfizer där han har lett det framgångsrika arbetet med att tillsammans med Biontech ta fram ett vaccin mot covid-19.

– Vi känner en enorm tacksamhet och stor respekt för Mikael Dolstens enastående livsgärning, då han på global basis bidrar till att bättre rusta mänskligheten – denna gång genom att leda arbetet med att ta fram ett framgångsrikt vaccin mot covid-19. Mikael Dolsten har därmed väl förtjänat erkännandet som Årets svensk i världen 2021, säger Louise Svanberg, ordförande i Svenskar i Världen.

Läs mer om Mikael Dolsten som Årets svensk i världen och hela motiveringen här. 

Årets svensk i världen LIVE

Prisceremonin äger rum i samband med ett spännande panelsamtal i vilket Mikael Dolsten deltar tillsammans med välkända gäster. Årets svensk i världen LIVE modereras av SVIV:s styrelseledamot Claudia Olsson, tillika grundare och vd på utbildningskoncernen Stellar Capacity, och sänds via Zoom den 26 augusti klockan 18.00-19.00 svensk tid.
Klicka här för länk till anmälan!

Datum: 26 augusti
Tid: 18.00-19.00 svensk tid