”Gjorde min karriär lite tvärtemot många andra”

En av de positiva sakerna med att vara idrottsman på elitnivå är att pensionera sig tidigt, berättar fotbollslegenden Kim Källström i Svenskar i Världens livefika. Svenskar från bland annat Hongkong, Singapore, Danmark och Cypern tog chansen att ställa sina frågor om karriären, Mästarnas mästare och livet som utlandssvensk.

Kim Källström är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Han har 542 professionella fotbollsmatcher för olika klubblag i bagaget. Med sina 131 landskamper har han representerat Sverige i både EM och VM och har blivit framröstad till årets mittfältare vid inte mindre än tre gånger på Fotbollsgalan. Kim har spelat och vunnit priser i länder som England, Frankrike, Sverige, Schweiz och Ryssland.

I ”Livefika med Kim Källström” berättar han om sin relation till Anders Svensson och hur ledarskapet inom fotbollen skiljer sig åt mellan länder och klubbar. Under sina 15 år utomlands var det speciellt en flytt som var extra stökig, och naturligtvis fick han frågor om sin insats i Mästarnas mästare – finalen visas söndagen den 10 maj. Och när han fick frågan om han kan tänka sig att ställa upp i Let´s Dance svarade han…

Kan du inte få nog av Kim Källström så rekommenderar vi även intervjun om Mästarnas mästare.

Om du missade livefikat med ordförande Louise Svanberg och vice ordförande, tillika biskop emeritus Lennart Koskinens så kan du se det här. Ett fint samtal om hopp och kärlek.

Läs mer om

,