GRATTIS! Idag fyller vi 80 år!

Idag firar vi att vår förening Svenskar i Världen fyller 80 år.

Vi på kansliet firar detta genom att njuta av en klassisk prinsesstårta, samtidigt som vi fortsätter arbeta med att följa upp viktiga sakfrågor och bevaka de debatter som berör utlandssvenskar. Fortsätt följ oss på sociala medier.

Se vår lilla kortfilm från kalasfirandet.

Vi har idag också utnämnt vinnaren av tårttävlingen. Anna Melek Iraktan (12 år) har skapat denna sockerdekorerade tårta som hon kallar ”Purple dream”. Tack för ditt bidrag och din inspiration!

Tårtvinnare_15mars2018Den 15 mars 1938 hade 150 personer kallats till Jerntorgets lokaler i Stockholm för att bilda Utlandssvenskarnas förening. Anledningen var den bistra verkligheten att världen stod inför en stor politisk och ekonomisk instabilitet och många utlandssvenskar hade drivits hem till Sverige. Organisationen har fortfarande samma syfte, dvs att informera om arbetet som bedrivs med att hävda medlemmarnas intressen i medborgarrättsliga och sociala avseenden. Arbetet har fortgått och än idag bedriver vi denna verksamhet med att bevaka, påverka och informera i sakfrågor som är viktiga för utlandssvenskarna. Idag sker vårt arbete i mer modern tappning, på den digitala spelplanen, vars arena är en viktig kanal för oss att nå ut via, till våra medlemmar och andra som vi har betydelse för.

 

 

Kom ihåg att SAVE THE DATE!

Kom till Stockholm den 20 augusti och fira föreningens grundande med oss. Vi kommer att anordna ett 80-årsjubileum denna dag. Boka in detta evenemang redan nu i din kalender. Mer information om program och biljetter kommer allt eftersom på vår webbplats under rubriken Jubileum. Följ oss under hashtagen #SVIV80.

 

VÅR VERKSAMHET IDAG

Vi sakfrågorna enligt vår slogan ”Vi bryr oss”. Sök gärna på hashtagen #SVIVvibryross på Instagram och Facebook.

Utlandssvenskarnas Parlament är en viktig arena för oss, där våra medlemmar får chans att lyfta de sakfrågor som de vill att vi ska driva under en tvåårs period. Senaste parlamentet hölls i augusti 2017.

Besök också gärna vår sida www.sviv.se/vi-bryr-oss, för att få ytterligare kännedom om våra sakfrågor.

Tycker du att vår verksamhet är viktig? Tycker du att vi behövs? För att vi ska kunna driva de frågor som är viktiga för utlandssvenskarna behöver vi ditt stöd. Gå med och stöd vår verksamhet. Vi bryr oss!