Tanzania/Zanzibar

Tanzania/Zanzibar

Tanzania, officiellt Förenade republiken Tanzania är en stat i Östafrika som gränsar till Kenya och Uganda i norr, Rwanda, Burundi och Kongo-Kinshasa i väster och Zambia, Malawi och Moçambique i söder. I öster har landet kust till Indiska oceanen.

Zanzibar
Zanzibar är ett delvis självstyrande örike i union med Förenade republiken Tanzania. Zanzibar har inre självstyre med egen konstitution, parlament, regering och president. Området som ligger utanför Tanzanias kust består av en arkipelag (Zanzibararkipelagen) belägen i Indiska oceanen som inkluderar öarna Zanzibar, Pemba och några småöar, och har en maritim gräns mot Kenya i nordväst. Läs mer om Zanzibar här.

Här på landssidan finns nyheter och tips på relevanta länkar.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Tanzania/Zanzibar

Berndt Jansson

Berndt Jansson

Paje, Zanzibar

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag är en Dalmas från Leksand som nu när jag är en pensionär, sedan 2022, flyttat till Paje i Zanzibar. Genom åren har jag varit egen företagare och anställd på både små som stora internationella företag. Jag har därigenom skaffat mig både lång och djup erfarenhet inom området projekt. Inom projektvärlden är jag sedan 2001 av PMI internationellt certifierad till PMP, Project Management Professional.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Tanzania/Zanzibar?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se