Nederländerna

Nederländerna

Nederländerna, formellt Konungariket Nederländerna, är ett land i Västeuropa. Landet gränsar till Nordsjön i norr och väster, Belgien i söder och Tyskland i öster. Till Nederländerna hör även kommunerna Bonaire, Saba och Sint Eustatius i Karibien.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Stort event i Amsterdam om grön omvandling 

Stort event i Amsterdam om grön omvandling 

- Svenska Handelskammaren i Nederländerna arrangerar ett evenemang den 15 december i Amsterdam med fokus på hållbart ledarskap och hur svenska och nederländska företag bör omforma sina affärsmodeller för en grön framtid. Handelskammaren är partner till Svenskar i Världen.   Svenska Handelskammaren i Nederländernas årliga evenemang ”Sustainability & Innovation Summit – Driving the Green Transition Together” vänder sig till företagsledare, entreprenörer, politiker och akademiker från Sverige och Nederländerna med syfte att diskutera den gröna omvandlingen.  – Vi kommer att få insikter om hållbart ledarskap och ta del av hur svenska och nederländska företag omformar sina affärsmodeller för en grön framtid, säger Kerstin Gerlagh, vd på Svenska Handelskammaren i Nederländerna.  Det blir en djupdykning i några av de aktuella ämnen som diskuterades i samband med det svenska EU-ordförandeskapet, där huvudfokus bland annat var att främja den europeiska hållbarhetsagendan. Dessutom kommer de mest avgörande slutsatserna och den framtida riktningen från FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai, som äger rum några dagar före konferensen, att presenteras.   – Vi är mycket stolta att Mattias Frumerie, klimatambassadör och delegationschef till UNFCCC vid det svenska klimat- och näringsdepartementet, och H.R.H Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederländernas klimatsändebud hos ekonomi- och klimatministeriet, Nederländerna, kommer att öppna konferensen, säger Kerstin Gerlagh.   Avslutas med Luciamiddag   Efter konferensen bjuder Svenska Handelskammaren i Nederländerna in till sin årliga Luciamiddag som bland annat gästas av Sveriges ambassadör i Nederländerna, Johannes Oljelund. Kvällen kommer att vara fylld med spännande inslag som bland annat den prestigefyllda prisceremonin för Swedish Chamber Business Award, underhållning och livemusikuppträdanden, ett välgörenhetslotteri och självklart – ett svensk Luciatåg.  Datum: 15 december 2023 Plats: Hilton Hotel, Amsterdam För mer information och anmälan, läs här.

Läs mer
NordicTalks 2023: Friluftslivets positiva påverkan på arbete och hälsa

NordicTalks 2023: Friluftslivets positiva påverkan på arbete och hälsa

- Är du i Nederländerna i slutet av oktober? I så fall är du varmt välkommen till ett spännande event anordnat av bland andra Svenska handelskammaren i Nederländerna, som är partner till Svenskar i Världen. Heldag med olika experter om friluftslivets positiva påverkan på arbete och hälsa utlovas!  Den nordiska traditionen av friluftsliv och att spendera mycket tid utomhus har visat sig ha en positiv påverkan på arbete, studier, samt både fysisk och mental hälsa. Kontakten med naturen kan förbättra vårat fokus och produktivitet, främja effektiv tidshantering, samt minska stress och ångest.  För att lära sig mer om friluftslivets hälsopåverkan är samlar arrangörerna företagsledare, experter och forskare från de nordiska länderna och Nederländerna till eventet #NordicTalks2023.   – Under eventet kommer vi gemensamt utforska de senaste trenderna och studierna om nordiskt friluftsliv. Samtliga nordiska ambassadörer i Nederländerna kommer att delta på eventet och bidra med deras perspektiv till diskussionerna. Som moderator är vi stolta att presentera Sander Schimmelpenninck, författare, entreprenör och tv-presentatör från Nederländerna, säger Kerstin Gerlagh, vd på Svenska handelskammaren i Nederländerna som är en av arrangörerna.  Några av höjdpunkterna är de senaste resultaten från Svenskt Friluftsliv rapport ”Friluftslivets och naturens mervärden och samhällsnytta – En kunskapssammanställning om friluftslivets betydelse för folkhälsa och ett hållbart samhälle”. Johan Faskunger från Svenskt Friluftsliv kommer att berätta vilka insikter man kan dra utifrån rapportens resultat.  Datum: 28 oktober 2023 Tid: 11:00-13:00. Nordic Days Fair öppnar redan 10:00 och pågår till 17:00. Plats: Inspyrium i Cuijk Kostnad: Gratis entré, inklusive fri entré till Nordic Days Fair. Anmälan: Notera att registrering är obligatorisk. Läs mer och registrera dig här! 

Läs mer

Representant i Nederländerna

Birgitta Slot

Birgitta Slot

Haag

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har varit bosatt i Nederländerna (Haag) sedan 1976, där jag har innehaft olika befattningar vid den Svenska ambassaden, Business Sweden och varit chef för den Svenska Handelskammaren, numera egen företagare. Gift med holländare. Engagerar mig i SVIV för att sprida SVIV:s viktiga arbete.
David Westsson

David Westsson

Haag

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Från Norrbotten. Flyttade till Nederländerna 2010. Mångintresserad och har nyligen satt upp ett svenskt passivhus i Haag-området. Har tidigare bott i Tyskland, Spanien, Frankrike, Kanada och Japan. Jobbar på Europeiska patentverket. Medlem i Svenska Klubben och SGN.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Nederländerna?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se