Hongkong

Hongkong

Hongkong är en särskild administrativ region i södra Kina, söder om provinsen Guangdong. Hongkong har en marknadsekonomi som är uppbyggd kring internationell handel och är idag ett av världens ledande finansiella centra.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Bulletinen är ett ideellt drivet magasin, som sedan starten 1981 har fungerat som ett forum för svenska aktiviteter och händelser i Hongkong, Macau och södra Kina som utkommer sex gånger per år. Den kan du läsa här!

 

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Foto huvudbild: Andrea Björsell

Representant i Hongkong

Ingrid Reinli

Ingrid Reinli

Hongkong

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Ingrid har bott i Hong Kong sedan november 2014. Hon har tidigare varit GM på europeiska handelskammaren, revisor för SWEA samt chefredaktör för den svenskspråkiga tidningen Bulletinen. Idag driver hon eget konsultföretag Euro Asia Business Partner.
Michael Andersson

Michael Andersson

Hongkong

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Michael bor i Hong Kong sedan 2017 innan dess bodde han i Beijing i 5 år där han arbetade inom telekom på både Sony Mobile och Ericsson. Konsultar nu mot Fastlandskina rörande kvalitetsfrågor inom belysning.
Per Ågren

Per Ågren

Hongkong

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor i Hong Kong sedan 1993 och arbetar idag med svensk mat och dryck med företaget Pear & Carrot Ltd. Har suttit i styrelsen för Svenska handelskammaren och är fortsatt verksam i den svenska kolonin i Hong Kong med olika event och aktiviteter som främjar svensk mat och dryckeskultur.
Peter Thelin

Peter Thelin

Hongkong

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Peter har bott och arbetat i Hong Kong sedan 2010. Innan dess bodde Peter i Beijing, Kina, under fem år. Det var nyfikenheten på kulturen och hur det är att arbeta i Kina som förde Peter till Shanghai och Beijing sedan 2004.  Han har alltid arbetat inom medicinsk teknik och driver idag konsultbolaget Today Group Asia med kunder i huvudsak Kina, Hong Kong, Sverige och USA. Med mer än 15 års erfarenhet av att arbeta utomlands så hoppas jag kunna dela av mig av min erfarenhet och också bistå nya svenskar i Hong Kong med råd och kontakter.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Hongkong?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se