Hongkong

Hongkong

Hongkong är en särskild administrativ region i södra Kina, söder om provinsen Guangdong. Hongkong har en marknadsekonomi som är uppbyggd kring internationell handel och är idag ett av världens ledande finansiella centra.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Bulletinen är ett ideellt drivet magasin, som sedan starten 1981 har fungerat som ett forum för svenska aktiviteter och händelser i Hongkong, Macau och södra Kina som utkommer sex gånger per år. Den kan du läsa här!

 

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Foto huvudbild: Andrea Björsell

Representant i Hongkong

Ingrid Reinli

Ingrid Reinli

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Ingrid har bott i Hong Kong sedan november 2014. Hon har tidigare varit GM på europeiska handelskammaren, revisor för SWEA samt chefredaktör för den svenskspråkiga tidningen Bulletinen. Idag driver hon eget konsultföretag Euro Asia Business Partner.
Per Ågren

Per Ågren

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor i Hong Kong sedan 1993 och arbetar idag med svensk mat och dryck med företaget Pear & Carrot Ltd. Har suttit i styrelsen för Svenska handelskammaren och är fortsatt verksam i den svenska kolonin i Hong Kong med olika event och aktiviteter som främjar svensk mat och dryckeskultur.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Hongkong?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se