Många SVT-program är tillgängliga för den som bor utomlands

För svenskar bosatta utomlands är TV en viktig länk till det som händer på hemmaplan, både nyhetsmässigt men också kulturellt. Efter vår tidigare artikel om möjligheten se TV4 Play från utlandet, riktar vi nu blicken mot SVT och dess tillgänglighet för internationella tittare. 

Sveriges Television, SVT, har ett stort utbud av svenska program och nyhetssändningar. En god nyhet är att en betydande del av SVT:s utbud går att se från utlandet, även för dig som inte är folkbokförd i Sverige.  

Du får enkelt en överblick över vilka program som är tillgängliga för visning i utlandet, genom att klicka på ”Program A-Ö | SVT Play”. Viktigt att du bockar i ”Kan ses utomlands”, som du hittar nere till höger ovanför a-ö.  

SVT har också sammanställt en lista med frågor och svar rörande innehåll och deras olika tjänster, för att underlätta för tittare med internationella uppkopplingar. Du hittar mer information här

Dessutom, för de som önskar hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna från SVT, finns en nyhetssektion här.  

Andra regler för TV4 

Det har tidigare gått att ta del av TV4:s utbud som utlandssvensk, men inte längre.  TV4:s kundtjänst svarar att du måste vara folkbokförd i Sverige, och fler krav finns. Läs artikel om TV4 Play 

Bild: SVT