Skillnader mellan bankerna om möjlighet till svenskt konto som utlandssvensk  

Under sommaren 2023 skickade Nordea ut brev till ett antal av sina utlandsboende svenska kunder med budskapet att de inte längre får ha kvar sitt konto i Nordea. Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken svarar här vad som gäller för utlandssvenskar.  

Med anledning av Nordeas kommunikation till sina utlandsboende kunder har Svenskar i Världen fått in fler frågor än vanligt om hur banker i Sverige ställer sig till att utskrivna svenskar kan ha kvar sina konton i sin svenska bank.  

Vi har därför bett Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank att svara på frågan om man kan ha kvar sina konton i banken när man är utskriven från Sverige och inte längre finns kvar i Statens personadressregister, SPAR. 

Nedan följer de fyra bankernas svar.  Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Foto: Pressavdelningarna Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB