Styrelseledamot Annika Rembe får kunglig medalj

Uppmärksammas för framstående insatser inom Sverigefrämjande verksamhet.

Vi hurrar och gläds åt den uppskattning som vår styrelseledamot Annika Rembe med rätta får genom att föräras H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i Serafimerordens band för sina framstående insatser inom Sverigefrämjande verksamhet.

H.M. Konungens medalj, tidigare kallad Hovmedaljen, från 1800-talets förra hälft förlänas för särskilda förtjänster. Nu ska Svenskar i Världens styrelseledamot sedan 2012, Annika Rembe, ta emot den kungliga medaljen.

Annika Rembe kommer närmast från uppdraget som generalkonsul i New York. Innan dess var hon generaldirektör för Svenska Institutet och ordförande för dess insynsråd. Hon har lång erfarenhet av att främja Sverige utomlands bland annat som generalkommissarie för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2010 i Shanghai, som kommunikationschef på Invest Sweden och som ordförande i European Union National Institutes for Culture.

Vi säger stort grattis!

Läs en tidigare intervju med Annika Rembe här.

Läs pressmeddelandet från Kungahuset här.