Dags att nominera Årets Svensk i Världen 2023 

I 35 år har utmärkelsen Årets Svensk i Världen förärats svenskar som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig inom olika områden och satt både sig själva och Sverige på världskartan. Frågan är vem det blir 2023?   

I år var det ingen mindre än Zara Larsson som mottog utmärkelsen. Zara Larsson tilldelades priset för att hon är en världsstjärna och frontfigur för svensk musikexport, men också känd för att stå rakryggad i viktiga frågor. Nu startar nomineringsprocessen för Årets Svensk i Världen 2023. 

Flera personer kan dela på utmärkelsen, men man kan bara ta emot den en gång. Juryn består av Svenskar i Världens styrelse. Pristagaren kommer att offentliggöras under 2023.   

Är du medlem eller partner har du möjlighet att nominera DIN favorit. Du gör det genom att mejla namn och motivering till sviv@sviv.se senast den 1 februari 2023. Skriv ”ÅSIV 2023” i ämnesraden.

Tidigare pristagare 

Astrid Lindgren, Zlatan, Max Martin, Margot Wallström, Ingvar Kamprad – ja, listan över tidigare pristagare spänner mellan kultur, näringsliv/entreprenörskap, vetenskap, idrott och det humanitära och diplomatiska området. Här kan du se alla tidigare pristagare. 

 
Missade du de senaste prisceremonierna som var digitala kan du se dem här: 
Årets Svensk i Världen LIVE 2022 med Zara Larsson och hederspristagare Barbro Osher 
Årets Svensk i Världen LIVE 2021 med Mikael Dolsten, Anders Tegnell, Anders Borg, Louise Svanberg och Claudia Olsson 
Årets svensk i Världen Live 2020 med Max Tegmark, Martin Lundstedt, Sara Mazur, Erik Ekudden och Claudia Olsson 

År 2020 och 2021 bjöd pristagarna på varsin spännande föreläsning: 
SWED-Talk med Mikael Dolsten 
SWED-Talk med Max Tegmark