AI i fokus på Årets svensk i världen LIVE

Vad har artificiell intelligens för koppling till fake news, pandemier och 5G, och hur attraherar man talang till Sverige? Dynamiskt och initierat när AI diskuterades på Årets svensk i världen LIVE.

Det blev ett spännande samtal när Svenskar i Världen bjöd in till det digitala firandet av Årets svensk i världen 2020. Årets pristagare Max Tegmark är en av världens främsta och mest respekterade forskare inom AI.

Förutom pristagaren deltog tre av Sveriges ledare inom utvecklingen och implementeringen av AI;  Martin Lundstedt, koncernchef Volvo Group, Sara Mazur, ordförande Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) och Erik Ekudden, CTO, SVP Strategy and Technology, Ericsson.

Även Svenskar i Världens ordförande Louise Svanberg medverkade, och programmet modererades av Claudia Olsson, som är styrelseledamot i Svenskar i Världen och grundare av utbildningsbolaget Stellar Capacity samt dessutom utnämnd till en av de främsta unga ledarna i världen av World Economic Forum.

Vad kan vi lära, vad bör vi frukta och hur ser utvecklingen inom AI egentligen ut? Allt detta och mer därtill får ni ta del av i Årets svensk i världen LIVE!