Dags att nominera Årets Svensk i Världen 2022

I över trettio år har utmärkelsen Årets Svensk i Världen förärats svenskar som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig inom olika områden och satt både sig själva och Sverige på världskartan. Frågan är vem det blir 2022?  

I år var det Mikael Dolsten, global forskningschef hos Pfizer, som mottog utmärkelsen.Han har bland annat lett arbetet med att ta fram vaccin mot covid-19.Året dessförinnan var det fysikern och AI-forskaren Max Tegmark som utnämndes. Nu startar nomineringsprocessen för Årets Svensk i Världen 2022.

Är du medlem eller partner har du möjlighet att nominera DIN favorit. Du gör det genom att skicka ett mejl till sviv@sviv.se. Skriv ”Nominering ÅSIV 2022” i ämnesraden. Skriv en motivering till varför du tycker att just den personen är en värdig mottagare av utmärkelsen.

Flera personer kan dela på utmärkelsen, men man kan bara ta emot den en gång. Juryn består av Svenskar i Världens styrelse. Pristagarens namn kommer att offentliggöras framåt sommaren. Själva prisutdelningen äger rum i augusti.

Tidigare Årets Svensk i Världen

De två senaste prisceremonierna var digitala. Spännande samtal om vaccinutveckling och AI:s betydelse i framtiden.

Årets Svensk i Världen LIVE 2021 med Mikael Dolsten, Anders Tegnell, Anders Borg, Louise Svanberg och Claudia Olsson

Årets svensk i Världen Live 2020 med Max Tegmark, Martin Lundstedt, Sara Mazur, Erik Ekudden och Claudia Olsson

Dessutom bjöd pristagarna på varsin digital föreläsning:

SWED-Talk med Mikael Dolsten

SWED-Talk med Max Tegmark

Författare, fotbollsproffs, operasångerskor, entreprenörer och ambassadörer. Här kan du se alla tidigare pristagare.