Dödsfall utomlands – vad gäller då?

Vilka lagar och regler gäller om en svensk medborgare avlider utomlands eller en utländsk familjemedlem dör i SverigeFamiljens Jurist, som är partner till Svenskar i Världen, ger vägledning. Den 20 april har du möjlighet att själv ställa dina frågor på vårt Livefika med Fonus och Familjens Jurist. 

Pandemin har föranlett en hel del frågor rörande dödsfall. Vi har tagit hjälp av juristen Vanessa Quero och utlandsexperten Ewa-Maria van der Kwast på Familjens jurist för att få svar på några av frågorna. 

Logga in för att läsa hela artikeln. Är du inte medlem än så bli det här.

Mer om Familjens Jurist och Fonus 
Fonuskoncernen har inom sin verksamhet både begravningstjänster och juridiska tjänster, Fonus och Familjens Jurist. Behöver du hjälp med både begravning och juridik räcker det med att kontakta en av dem.  

Medlemspriser hos Fonus och Familjens Jurist  
Som medlem i Svenskar i Världen får du rabatt på allt ifrån begravning, gravsten och juridiska tjänster. Läs mer här.