SVIV och migrationsministern i SR-intervju om nya lagen

I ett nytt reportage där vi intervjuas av Radio Sweden ryter vi till om de orättvisor som den tillfälliga migrationslagen medfört. Vi lyfter problematiken kring hur den har skapat stora konsekvenser för svenska familjer. Även justitie- och migrationsministern Morgan Johansson hörs i inslaget

”They feel their own country has betrayed them,” säger Cecilia Borglin, generalsekreterare. Vi diskuterar även de långa väntetiderna och faktumet att familjer splittras under ansökningstiden. Lyssna på hela reportaget här.

Vi fortsätter att lyfta den här viktiga frågan. Vi har samlat in flera berättelser från utlandssvenskar som vi fortsättningsvis kommer att försöka dela i olika debattartiklar och andra reportage för att skapa opinion och påverka beslutsfattarna. Läs mer här om vad vi har gjort i frågan.