Sverige briljerar och fallerar i ny rapport

Intresserade av hur expats upplever sin situation i olika länder? Rapporten ”Expat Insider” (InterNations) som kartlägger hur expats upplever landet de verkar i släpps på årlig basis. Rapporten bygger på enkätundersökningar med expats från 182 olika länder.

Sverige briljerar på att erbjuda barnomsorg, utbildningsmöjligheter och digitala tjänster för expats. Det stora problem som utlänningar upplever i Sverige är att det är svårt att komma in i samhället. Svenskar uppfattas som tysta och introverta och vill helst att utlänningar ska anpassa sig efter svenskens normer och värderingar. Expats upplever även stora svårigheter när de försöker skaffa lokala vänner. Detta har lett till att Sverige får en väldigt låg rankning i kategorin ”Ease of settling in” där Sverige rankas på plats 57 av 64.

Det här är en av anledningarna till att vi har tagit initiativet till att hjälpa våra partnerorganisationer genom att ha lokala SVIV-representanter i Sverige som kan hjälpa deras expats att komma in i samhället.

Om du vill läsa rapporten i sin helhet kan du klicka här

Läs mer om