Delta i vår tårttävling

Vår förening Svenskar i Världen fyller 80 år i år. Det ska vi fira med tårta den 15 mars. Därför utlyser vi nu en tårttävling och uppmuntrar till tårtkalas världen över.

Skicka in ditt bidrag med en bild på den bästa tårtan du vet till kommunikation@sviv.se. Märk mailet ”SVIV80 tårta”. Du kan även lägga den på Instagram under hashtagen #SVIV80.

Vi vill ha din tårtbild senast 13 mars. Beskriv gärna din tårta med några få ord. För att vi ska kunna publicera bilden i våra kanaler behöver vi ditt tillstånd att vi fritt får använda bilden i vår kommunikation, enligt copywrite reglerna CCO. Skriv därför noteringen ”CCO” i anslutning till bilden.

Vinnarens tårta visas i nästa nyhetsbrev, som kommer ut i mars.

Tårta

SAVE THE DATE!
I sommar har du även möjlighet att vara med oss och fira föreningens grundande här i Stockholm. Den 20 augusti kommer vi att anordna ett 80-årsjubileum. Boka in detta evenemang redan nu i din kalender. Mer information kommer allt eftersom, märkt med hashtagen #SVIV80.

 

Så började det…

Den 15 mars 1938 hade 150 personer kallats till Jerntorgets lokaler i Stockholm för att bilda Utlandssvenskarnas förening. Anledningen var den bistra verkligheten att världen stod inför en stor politisk och ekonomisk instabilitet och många utlandssvenskar hade drivits hem till Sverige. Organisationen har fortfarande samma syfte, dvs att informera om arbetet som bedrivs med att hävda medlemmarnas intressen i medborgarrättsliga och sociala avseenden. Arbetet har fortgått och än idag bedriver vi denna verksamhet med att bevaka, påverka och informera i sakfrågor som är viktiga för utlandssvenskarna. Idag sker vårt arbete i mer modern tappning, på den digitala spelplanen, vars arena är en viktig kanal för oss att nå ut via, till våra medlemmar och andra som vi har betydelse för.

 

 

Vår verksamhet idag

Numera driver vi sakfrågorna enligt vår slogan ”Vi bryr oss”. Sök gärna på hashtagen #SVIVvibryross på Instagram och Facebook.

Utlandssvenskarnas Parlament är en viktig arena för oss, där våra medlemmar får chans att lyfta de sakfrågor som de vill att vi ska driva under en tvåårs period. Senaste parlamentet hölls i augusti 2017.

Besök också gärna vår sida www.sviv.se/vi-bryr-oss, för att få ytterligare kännedom om våra sakfrågor.

Tycker du att vår verksamhet är viktig? Tycker du att vi behövs? För att vi ska kunna driva de frågor som är viktiga för utlandssvenskarna behöver vi ditt stöd. Gå med och stöd vår verksamhet. Vi bryr oss!

Läs om Copywrite regler enligt CCO.

Läs mer om