Fyra nya ombud i Filippinerna

Förra hösten återöppnades Svenska Ambassaden i Manilla och i början av april besökte Svenskar i Världens generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist Filippinerna tillsammans med organisationens ordförande Tuve Johannesson. Ambassadör Harald Fries bjöd in svenskkolonin till en trevlig mottagning i residenset där omkring ett hundratal utlandssvenskar hörsammade inbjudan.

Många av svenskarna i Filippinerna är engagerade i internationella organisationer som FN, EU, Röda Korset och andra hjälporganisationer. Ett antal svenska storföretag är också etablerade och flera har expanderat här under senare år, till exempel H&M.

Många gäster var intresserade av att hålla närmare kontakt med Sverige och intresset för Svenskar i Världen och de frågor vi driver var stort.

Vi är mycket glada över att ha engagerat fyra nya ombud i Filippinerna och ser fram emot att samarbeta med er! Information om ombuden kommer att läggas ut på landssidan på www.sviv.se för Filippinerna

Är du bosatt utomlands och intresserad av att bli ombud för Svenskar i Världen är du varmt välkommen att höra av dig till svenskar.i.varden@sviv.se Information om uppdraget hittar du här.

På bilden ser du Tuve Johannesson, ordförande i Svenskar i Världen, tillsammans med Bo Lundqvist, grundare av nordiska handelskammaren i Manilla, som även är ombud för Svenskar i Världen.