Filippinerna

Filippinerna

Filippinerna, formellt Republiken Filippinerna, är ett land i Sydostasien i västra Stilla havet. I norr över Luzonsundet ligger Taiwan. Västerut över Sydkinesiska sjön ligger Vietnam.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Filippinerna

Håkan Embretsen

Håkan Embretsen

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Har bott i Filippinerna sedan 2016. Sambo med April och jobbar som konsult inom kundtjänst På fritiden så är det innebandy som gäller då jag är team manager för Onlinefactory Orcas samt sitter som ledamot i Filippinska innebandyförbundet.
Kerstin Dahl

Kerstin Dahl

Manilla

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag är en glad och positiv person som på äldre dagar bytte livet i Sverige mot livet i Sydostasien. Jag har arbetat i drygt 30 år inom hotell – och restaurangbranschen, både front office med gästkontakt och de sista 10 åren back office som ekonomiassistent.   Sommaren 2013 flyttade min familj och jag till Singapore (makens utlandsplacering). Därefter flyttade vi till Jakarta, Indonesien i tre år innan hemflytt till Sverige mars 2020. Under 2023 gick flytten till Manilla, Filippinerna. 2013 blev jag medlem i SWEA i Singapore. Engagerade mig i avdelningens medlemstidning som skribent och redaktionsassistent och senare var jag även redaktör för SWEA Internationals medlemstidning SWEA Forum. Jag jobbade också som lärare i Svenska Skolan under de fyra åren i Singapore. Jag har varit webbansvarig och ingått i styrelser inom de ideella organisationer jag varit medlem i. Är fortfarande aktiv i SWEA i Stockholm och internationellt som en del av SWEA:s IT-grupp.  

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Filippinerna?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se