Röster om nya betygskonverteringen

Just nu agerar flera organisationer, bland annat Svenskar i Världen, mot förslaget om ny konvertering av betyg från IB-programmen. Vi ser konsekvenserna av vad förslaget kan innebära för Sverige.

Här kan ni läsa vad några medier har att säga i frågan. Fortsätt att följa debatten och skriv på petitionen för att motverka förslaget.

Tove Lifvendahl, Politisk chefredaktör i SvD, skriver ”Sverige har varit ett land med höga ambitioner när det gäller att vara en del av världen. Vi ska vara ett land som skapar möjligheter för alla att lära sig och utvecklas…”. Läs hela artikeln här: Förslaget som hotar Sveriges konkurrenskraft

Katarina Helmersson på Sveriges Radio om IB: ”Efter hård kritik överväger nu universitets- och högskolerådet, UHR att backa från delar av sitt förslag till värdering av gymnasiebetyg. Det erfar Ekot. Förslaget skulle göra det betydligt svårare för elever på de internationella IB-programmen att komma in på svenska högskoleutbildningar.” Läs artikeln och hör inslaget här: Universitets- och högskolerådet kan backa om betygsvärdering

The Local skriver: ”A new system for converting the grades of International Baccalaureate students in Sweden will make it almost impossible for them to get into top Swedish universities, it has been claimed.”. Läs hela artikeln: Fury at plans that ’threaten the IB’s survival’ in Sweden

Läs mer om