Praktik på SVIV

Praktikplats på kansliet

För dig som studerar sista året på ett program med statsvetenskaplig/samhällsvetenskaplig respektive kommunikativ inriktning och har praktiken som en del av din utbildning, eller som är antagen till en fristående praktikkurs: Nu är det dags att skicka in din ansökan om praktikplats för våren 2016 till oss på kansliet.

Varje termin tar vi in två praktikanter på vårt kansli i Stockholm; en med inriktning på projekthantering och en med inriktning på kommunikation.

Som praktikant bör du vara intresserad av samhällsfrågor, beslutsfattande och Sveriges relationer med omvärlden. Om du har erfarenhet av utlandsvistelser i form av studier eller bosättning är det meriterande. Du bör även ha god datorvana och mycket goda kunskaper i engelska. Utbildningen ska vara CSN-berättigad. Praktikanten har ett stort eget ansvar och kommer ägna sig åt självständigt arbete med lärorika uppgifter.

Tidigare praktikanter har arbetat med att hålla kontakt med regeringskansliet, riksdagsledamöter, Sveriges ambassader, media och medlemmar – framförallt via våra digitala kommunikationskanaler. I praktiken ingår också att aktivt delta i arbetet med våra konferenser, seminarier och vår remisshantering. Kommunikationspraktikanten har ett nära samarbete med vår kommunikationschef, där erfarenhet från att arbeta med WordPress och InDesign är en fördel.

Ansökan ska bestå av ett personligt brev och CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt till svenskar.i.varlden@sviv.se. Var noga med att ange vilken av praktikplatserna som ansökan gäller.