Rekordstort intresse för jobb i Norge

Hela 90 000 svenska ansökningar om skattekort gjordes i Norge under 2013. Skattekorten krävs för att få arbeta i landet och intresset för jobb i vårt grannland är rekordstort, särskilt bland ungdomar.

– Vi märker av ökningen. Vi får dagligen in flera samtal från arbetssökande som vill till Norge, säger arbetsförmedlaren Tuva Holma i Blekinge till TV4.

Bilden: En mycket populär arbetsplats som lockar svenskar är Aker Brygge i Oslo.

För svenska medborgare krävs inget arbets- eller uppehållstillstånd för att jobba i Norge. Skatten på din inkomst betalas i Norge och är du inte folkbokförd där eller har ett norskt födelsenummer ska du kontakta skattekontoret för att ansöka om skattekort. Mer information om detta hittar du hos Skatteetaten

En annan informativ sajt som även har lediga jobb är Cribs.

Läs mer om