Husdjur

Har din familj ett husdjur eller funderar ni kanske på att skaffa hund eller katt eller något annat djur till familjen? Ägna din tid åt att ta hand om djuret och lär dig mer om skötseln av djuret och träffa andra som har likadant husdjur. Det kan både inspirera, vara lärorikt och bidra till en rolig vardag.

Om du är hundägare kan du ta dig ut i en park eller en rastgård för att träffa andra hundägare. Om du vill gå en kurs tillsammans med din hund, kanske i dressyr, agility eller rally, då är det bästa tipset att höra dig för med andra hundägare som du träffar på för att få veta vilka kurser som finns lokalt i ditt närområde.

För dig som vill engagera dig extra i skötseln av din hund kan vi tipsa om distanskursen Hundens beteende. Kolla även på Allastudier.se för att hitta distanskurser om hundar.

Gillar du hästar bör du ta reda på om det finns ett stall i närheten. Det finns säkert möjligheter för dig att rida där, antingen i form av en ridkurs eller att du kan bli fodervärd åt någon annans häst.

För dig som skaffar ett husdjur som kräver mindre skötsel än en hund eller häst, såsom till exempel katt, kanin, marsvin eller sköldpadda kan det ändå vara bra att läsa på om djuret och dess behov så att du och eventuella barn tar hand om djuret på bästa sätt. Ibland kan det vara lockande att skaffa ett gulligt litet djur men glöm inte bort att det växer och förändras som fullvuxen.

Bor du i ett land som är rikt på djurliv, såsom till exempel i ett afrikanskt land, kan det vara spännande att engagera dig i en organisation som ägnar sig åt landets djur eller att lära dig mer om djuren i landet. I Kenya finns bland annat möjligheten att stödja verksamheten med föräldralösa elefanter hos Sheldrick Wildlife Trust. Om du vill hitta annat arbete som görs med vilda djur kan vi tipsa om den brittiska organisationen Wildlife Trust.

De två organisationerna World Animal Protection och Djurens Rätt jobbar för djurens rättigheter. De kan dels tipsa dig om vad som är rätt gällande djurhållning men även tipsa om hur du eventuellt kan engagera dig hos dem om du känner att du vill jobba för djurens sak.

Tillbaka till innehållsförteckningen om medflytt