Vykort från Kalifornien

Tidigare denna månad anordnade Vasa Park Association en höstmarknad i Vasa Parken i Agoura Hills, CA. Vårt ombud Minna Madzunkova var på plats och representerade Svenskar i Världen.

”Det såg ut som att det skulle regna men som tur var tittade solen fram på förmiddagen. Jag har inte varit i Vasa Parken tidigare men återvänder gärna och tar då med hela familjen. Dagen gick bra, det var många som var nyfikna på SVIV och ställde frågor”.

Agneta Nilsson, grundare av SWEA och tidigare pristagare av Årets Svensk i Världen, medverkade även på marknaden då Svenska kyrkan i LA hade donerat en speciell dalahäst till Vasa Parken. Denna dalahäst är en av de 15 dalahästar som ursprungligen gjordes i samband med SWEA:s 25-års jubileum. Los Angeles-hästen donerades sedan till Svenska Kyrkan i  San Pedro. Där har den vackra Dalahästen stått sedan 2004. Förra året meddelades det att hästen var så illa medfaren att det kunde vara en fara för barnen att leka runt den. Agneta Nilsson påbörjade då ett arbete att försöka finna någon som kunde restaurera hästen.

Vasa Park Association erbjöd sig senare att renovera hästen i utbyte att den skulle stå i parken. Ett år senare var nu den nya restaurerade hästen på plats och en fin invigning kunde ske i samband med höstmarknaden i Vasa Park.

Vill ni läsa mer om hästarna kan ni göra det här: https://swea.org/hastarna-pa-strandvagen-2/

Tack Minna och Agneta för era fina hälsningar från USA, och tack till Minna för att du på representerade Svenskar i Världen på denna härliga marknad.

Foto: Minna Madzunkova

0. Los Angeles hästen färdog att lä,na Finnbo Gård1

Foto: Agneta Nilsson