5 tips inför din bostadsjakt i Spanien

I en artikel i SvD Näringsliv i onsdags (28/2) gav Torbjörn Isacson, som nyligen köpte hus i Malaga, 5 tips för dig som letar bostad i Spanien.

1) Det första tipset Torbjörn ger är att inte underskatta byråkratin. Att skaffa personnummer, e-legitimation och andra fundamentala delar kräver en del insatser och kan ta tid.

2) Viktigt att tänka på vid husköp är läget. Det gäller att veta vad man är är ute efter, vilket kan ändras under tiden man letar. Ta även transport och språkkunskap med i beräkningen.

3) Det är lätt att tro att i Spanien används solen i hög utsträckning för att värma upp hus och lägenheter, men faktum är att solpaneler inte används särskilt ofta. På vintrarna är det ofta kallt inomhus och det är därför viktigt att ha välfungerande värme i huset.

4) Ett smart sätt att finansiera sin investering är att hyra ut sin lägenhet under somrarna. För att få göra detta krävs att man har en uthyrningslicens, samt att bostaden är utrustad enligt ett antal krav.

5) Malaga är allt mer populär för såväl turister som lägenhetsköpare, och det kan därför vara svårt att hitta bostad här. Men fastna inte i att enbart leta i centrum, utan kolla istället områdena runt om där det ofta är mer personligt.

Artikeln i sin helhet finns på SvDs hemsida. Den är enbart öppen för prenumeranter, så du måste ha ett betalkonto för att kunna läsa den.

Länk till artikeln: https://www.svd.se/5-tips-infor-din-bostadsjakt-i-spanien