Storbritannien

Storbritannien

Storbritannien, formellt Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, är en suverän stat som ligger utanför nordvästra kusten av den europeiska kontinenten.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

 

Information gällande Brexit

Brexit är nu mindre än en månad bort och vi rekommenderar berörda parter att vända sig till följande länkar i svar på sina frågor:

Brexitpodden

 

 

 

Representant i Storbritannien

Anneli Pinchard

Anneli Pinchard

London

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bosatt i England sedan 1990. Hjälper företag och individer med support inom internationella uppdrag (planering inför utlandsflytt, support under utlandsuppdrag samt planering och support inför avslutning av utlandsuppdrag). Engagerad i svenska föreningar (ex SveaBritt).
Erik P. O. Berggren

Erik P. O. Berggren

London

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Har bott i London sedan 2009 och arbetar inom private equity med fokus på teknologiföretag i Norden. Genom jobb och uppdrag inom andra svenska föreningar (exempelvis Anglo-Swedish Society) kommer jag i daglig kontakt med svenskar som pluggar, bor och arbetar i Storbritannien. Angelägen om att stöd och uppmuntran finns för svenskar som studerar utomlands.
Maria Karlsson

Maria Karlsson

London

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Flyttade till London juli 2020 efter att blivit tillägnat ett stipendium från Gull & Stellan Ljunbergs stiftelse för ett års arbete på Svenska Handelskammaren i Storbritannien på avdelningen för Membership and Community. Jag rekryterar och tar hand om kammarens medlemmar genom relationsbyggande aktiviteter, samtidigt som jag främjar och arrangerar evenemang för kammarens young professionals med ett svensk-brittisk företagande som utgångspunkt. Mån om stödjande arbete för svenskar som vill flytta eller som redan är bosatta utomlands.
Veronika Lundberg

Veronika Lundberg

London

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Har bott i Storbritannien sedan 2015 och arbetar inom FMCG (fast moving consumer goods) som projektledare inom Customer Collaboration. Efter att ha bott uppe i Harrogate i North Yorkshire och Zambia i ett halvår bor jag från och med januari 2020 i London.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Storbritannien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se