Singapore

Singapore

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat som är Sydostasiens minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

FÖRETAGARE I SINGAPORE?

Se vad företagarföreningen Swedish Business Association of Singapore (SBAS) erbjuder HÄR.

Representant i Singapore

Jesper Albrekt

Jesper Albrekt

Singapore

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag bor i Singapore tillsammans med min fru, vi flyttades hit av mitt jobb i september 2019. Jag är Global Immigration Manager på ett företag som levererar tjänster inom immigration till flera olika länder. Mitt ansvarsområde är i dagsläget på Mellanöstern, Afrika och Asien, men jag hjälper också till med svensk immigration då och då. Jag har sedan tidigare också bott i Riga, Lettland.
Malin Ripa

Malin Ripa

Singapore

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag bor sedan i augusti 2022 i Singapore och har tidigare bott i både Hong Kong och Ho Chi Minh-city. Önskan om utlandsflytt kom under tiden som textilinköpare. Nu har jag dock bytt yrkesbana och är coach/studie- och yrkesvägledare.
Pernilla Hjelm Danielsson

Pernilla Hjelm Danielsson

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott i Singapore sedan i juli 2016, innan det i Schweiz i fyra år. Det är min mans jobb som har gjort att vi flyttat från Sverige. Jag är gymnasielärare, men just nu arbetar jag inte. Däremot är jag engagerad på andra sätt och bland annat är jag just nu ordförande för Svenska Skolan i Singapore och jag är även landsambassadör på barnens skola.
Zayra Romero Jiménez

Zayra Romero Jiménez

Singapore

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag är både svensk och costaricansk, bodde i Guatemala och i Peru innan familjen och jag flyttade till Sverige i 2019. Vi flyttar till Singapore i januari 2024 på grund av min mans arbete. Jag har erfarenhet som inköpare, hållbarhet och klimatförändring. Jag pratar spanska, engelska och svenska. Har tidigare arbetat som volontär i flera ideella föreningar: - Zero waste Stockholm, de inspirerar att minska ekologiska fotavtryck genom att främja en hållbar livsstil. - UniFemmes Sweden, en plattform för social integration för kvinnor. - Svenska ambassaden i Peru, kring den kulturella agendan. Det inspirerar mig att arbeta med Svenskar i Världens eftersom jag tycker det är viktigt att dela information med familjer som flyttar till ett nytt land och en ny kultur.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Singapore?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se