Österrike

Österrike

Österrike, officiellt Republiken Österrike, är en inlandsstat i Centraleuropa. Österrike gränsar till både Tyskland och Tjeckien i norr, Slovakien och Ungern i öster, Slovenien och Italien i söder och Schweiz och Liechtenstein i väster.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Österrike

Karin Viertel

Karin Viertel

Wien

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Karin har bott i Wien i Österrike sedan i juni 2020, och arbetar för ett ingenjörsföretag inom projektkontroll. Hon är även engagerad i SWEA som medlemsansvarig och vice president. Karin har lång utlandserfarenhet och har tidigare bott i Schweiz och Singapore, och har en bachelor i Accounting and Finance från London University i Singapore. Hon har tidigare arbetat bland annat som private banker och redovisningsekonom samt har varit engagerad i SWEA, Svenska skolan, Tyska skolan och Tyska klubben.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Österrike?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se