Kina

Kina

Kina, officiellt namn Folkrepubliken Kina, är det till ytan största landet i Östasien och världens folkrikaste land med 1,4 miljarder invånare. Vissa siffror visar att Kinas befolkning var 1,5 miljarder invånare år 2006.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Kina

Anna Centerman

Anna Centerman

Tianjin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag kom till Kina 2010 tillsammans med min familj. De första 6 åren bodde vi i Peking sedan flyttade vi till Tianjin som ligger 15 mil öster om Peking, där vi fortfarande bor kvar. Utöver att jag är representant är jag även är engagerad i Svenska i Beijing som är kompletterande svenska för svensktalande barn och i SWEA International.
Erik Forsberg

Erik Forsberg

Hangzhou

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott och har arbetat i 16 år i Kina, 1 år i Japan samt 3 år i Förenade Arabemiraten och delar nu min tid mellan Kina och Malaysia. Universitetslektor, egenföretagare samt, framför allt, STINTs representant i Asien. Representant sedan 2016. Jag kan bidra med allmän kunskap om Kina och Malaysia, information om universitetsvärlden samt kontakter angående företagsetableringar.  
Per Linden

Per Linden

Shanghai

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bosatt i Shanghai sedan 2002 och utlandssvensk sedan 1987. Egenföretagare med företagen Scandic Sourcing och Scandic Foods Asia. Även aktiv i handelskammaren och KTH Alumni.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Kina?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se