Kanada

Kanada

Kanada är ett land i Nordamerika. Kanada är med en areal om 9,985 miljoner kvadratkilometer världens näst största land till ytan, efter Ryssland. Med en folkmängd på omkring 34 miljoner är det ett av världens mest glesbefolkade länder.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Kanada

Franz Dambo

Franz Dambo

Toronto

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Uppväxt utanför Stockholm, Malmö och lite andra platser i Sverige. Arbetar med strålskyddstjänster till kärnkraftverk i Kanada. Kom i kontakt med Kanada via mitt arbete 2002 för att sedan flytta hit 2007. Är numera medborgare både i Sverige och i Kanada. Umgås och försöker vara behjälplig med nya svenskar som kommer till Kanada.
Lena Normén-Younger

Lena Normén-Younger

Vancouver

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Lena Normén-Younger är mest känd som ordförande för intressegruppen Svenska som modersmål utomlands (SMUL), i vars regi hon även driver distansutbildning för barn i svenska på SMUL-akademin. Lena driver även grupper i sociala medier för svenskar i Kanada. På Facebook hittar du sidan Svenskar i Kanada / Swedes in Canada. På LinkedIn hittar du gruppen Swedes in Canada. Grupperna är speciellt bra om man är i färd med att flytta till eller söka jobb i Kanada. Kontakta Lena om du har frågor om hur det är att leva i Kanada eller vill veta hur man kan flytta dit.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Kanada?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se