Irland

Irland

Irland är en stat i Europa som upptar cirka fem sjättedelar av ön Irland, som delades 1921. Den delar sin enda landgräns med Nordirland, en del av Storbritannien, på den nordöstra delen av ön.

Här på landssidan finns nyheter och tips på relevanta länkar.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Irland

Linda Sahlin McConnell

Linda Sahlin McConnell

Dublin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag flyttade till Irland på 90-talet och bor i södra Dublin med min irländske man och våra tre barn.  Har varit aktiv i SWEA i många år, bl.a. som ordförande för SWEA Irland och som redaktör för SWEA Internationals nyhetsbrev. De senaste åren har jag även varit ordförande i styrelsen för Svenska Skolan i Dublin.  Under mina år i Dublin har jag mest jobbat inom IT och Bank/Finans. På min fritid tycker jag om att motionera genom promenader, dans eller gymmet.  Det sociala livet i Dublin är härligt så jag går gärna ut på café, pub eller restaurang. Jag älskar live musik och går på konsert så ofta jag kan! Jag gillar även att resa och uppleva olika kulturer.
Sara Reby

Sara Reby

Dublin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott i Irland i två omgångar, 2000–2002 och nu sedan 2010. Jag bor i County Dublin, söder om stan vid kusten tillsammans med min irländske partner och min son. Min dotter bor och studerar i Galway. Jag har länge varit aktiv i SWEA, både som ordförande för SWEA Irland och andra styrelseposter, och i SWEA Professional. Jag arbetar inom Tech som Program Manager. På min fritid är jag aktiv, jag vandrar över hela Irland och leder vandringar för grupper. Trivs bäst utomhus och tar varje tillfälle jag får att komma ut, med rätt kläder är Irland fantastiskt för friluftsliv. Då Irland är en relativt liten ö finns det många möjligheter att åka över hela ön för att uppleva den vackra naturen. I de större städerna finns kultur, stort urval av restauranger med cuisine från hela världen och nattliv.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Irland?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se