Irland

Irland

Irland är en stat i Europa som upptar cirka fem sjättedelar av ön Irland, som delades 1921. Den delar sin enda landgräns med Nordirland, en del av Storbritannien, på den nordöstra delen av ön.

Här på landssidan finns nyheter och tips på relevanta länkar.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Irland

Sara Reby

Sara Reby

Dublin

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott på Irland i två omgångar, 2000–2002 och nu sedan 2010. Jag bor i County Dublin, söder om stan vid kusten tillsammans med min irländske partner och min son. Min dotter bor och studerar i Galway. Jag arbetar som Program Manager på Meta och sitter även i styrelsen för SWEA Irland. På min fritid är jag aktiv, jag vandrar över hela Irland och leder vandringar för grupper. Jag cyklar och springer en del också. Trivs bäst utomhus och tar varje tillfälle jag får att komma ut, med rätt kläder är Irland fantastiskt för friluftsliv. Då Irland är en relativt liten ö finns det många möjligheter att åka över hela ön för att uppleva den vackra naturen. I de större städerna finns kultur, stort urval av restauranger med cuisine från hela världen och nattliv.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Irland?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se