Indien

Indien

Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för ”världens största demokrati”.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

 

 

Astrids Indienpodd

Att planera och bo i Indien är en otrolig erfarenhet. I Astrids Indienpodd berättar Astrid Johansson som just nu befinner sig i New Delhi om sina erfarenheter och ger dig tips och råd inför en eventuell resa eller flytt till Indien.

Alla avsnitt
Avsnitt 1 – Resan till Indien börjar redan vid visumansökan

Avsnitt 2 – Första taxiresan mellan Mumbai och Pune

Avnitt 3 – Mumbai- Havsgudinnan pa 7 öar

Avsnitt 4 – Skrattyoga och andra observationer
– Jack, Anna , Julia och Fabio diskuterar sina upplevelser och vardag i Mumbai

Fler avsnitt kommer snart!

 

Anmäl din utlandsvistelse

Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

 

Viktiga länkar med anledning av coronaviruset

Viktiga länkar med anledning av coronaviruset

- Texten uppdateras löpande. Med anledning av covid-19-pandemin är det viktigt att hålla sig uppdaterad om vilka åtgärder som rekommenderas för att begränsa spridningen och skydda personer som tillhör riskgrupperna. Minst lika viktigt är det att säkerställa att informationen vi tar del av är korrekt. Tänk på att det är viktigt att följa respektive lands råd och föreskrifter. Folkhälsomyndigheten är den myndighet i Sverige som ansvarar för att utveckla och stödja samhällets arbete med att förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Håll dig uppdaterad om deras råd här. På Krisinformation.se sammanställs krisinformation från svenska myndigheter. Utrikesdepartementet uppdaterar regelbundet vilka reserestriktioner som gäller. UD:s specifika information gällande coronaviruset, inklusive svar på vanliga frågor hittar du här. Via UD:s app Resklar skickar ambassaderna ut aktuell information om landet man befinner sig i med hjälp av pushnotiser. Finns där appar finns. Utrikesministern publicerar kontinuerliga uppdateringar på sin officiella Twitter @AnnLinde och på Facebook @annlindepolitiker. Alla svenskar som befinner sig utomlands uppmanas att registrera sig på svensklistan! Du kan göra det här. Systemet har endast kvar uppgifterna i ett år vilket innebär att om du befinner sig utomlands i mer än ett år måste du registrera sig på nytt. När du registrerar eller omregistrerar dig på listan är det viktigt att ange dagens datum som ankomstdatum, oavsett hur länge du har varit i landet. Detta för att systemet inte ska uppfatta registreringen som inaktuell. Våra SVIV-representanter står redo att hjälpa strandade svenskar med bland annat översättning av lokala direktiv och råd för det aktuella landet. Du hittar dem här. Europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) informerar kontinuerligt på sin webbplats. Även WHO uppdaterar dagligen på sin webbplats. Allmänna hälsofrågor hänvisas till informationsnumret 113 13 och vid behov av läkare bör man kontakta Vårdguiden på telefon 1177. Den 26 mars skickade vi ut ett extra nyhetsbrev med viktig information och länkar. I ett läge som detta är det viktigt att vi alla hjälps åt och visar solidaritet.Ta hand om dig och varandra!

Läs mer
Konfirmation för utlandssvenska ungdomar i Sverige

SVIV-representant i Indien

Astrid Johansson

Astrid Johansson

New Delhi +919717335609 E-post
Praktiserar på svenska handelskammaren i New Delhi och på svenska generalkonsulatet i Mumbai. Har bott i Indien i snart 1,5 år.
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Bangalore +917899779975 E-post
Kom till Indien för Volvos räkning under 2006-2013, och nu igen från 2015 på obestämd framtid. Ansvarig för en av IT-divisionerna inom Volvo Group. Ägnar jag mig åt musik; undervisar på Bangalore School of Music i sång, och leder en nystartad manskör, med planerade konserter och en miniturné i Indien.

Intresserad av att vara SVIV-representant?

Är du intresserad av att vara SVIV-representant i Indien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se