Bulgarien

Bulgarien

Bulgarien är en republik i Sydeuropa på nordöstra Balkanhalvön som i norr gränsar mot Rumänien, i väster mot Serbien och Makedonien och i söder mot Grekland och Turkiet och i öster har kust mot Svarta havet. Bulgarien har cirka 7,2 miljoner invånare och Sofia är huvudstad och största stad.

Här på landssidan finns nyheter och tips på relevanta länkar.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Bulgarien

Ann-Kristin Stefanov

Ann-Kristin Stefanov

Sofia

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag bor sedan många år tillbaka i Sofia, Bulgarien tillsammans med min bulgariske man och våra tre barn. Jag arbetar som svensklärare på Svenska Skolföreningen i Sofia, och är medlem i Swedish-Bulgarian Chamber of Commerce. Jag och min man arbetar även med humanitärt arbete i landets fattigare delar genom vår hjälporganisation. Välkommen att höra av dig till mig om du har frågor, så förmedlar jag gärna information och kontakter.
Vesela Dimchova

Vesela Dimchova

Sofia

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag har bott i Bulgarien i snart 4 år och hjälper mer än gärna andra svenskar att integrera sig i landet, hitta vänner och upptäcka det vackra Bulgarien har att erbjuda.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Bulgarien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se