Belgien

Belgien

Belgien är en konstitutionell monarki i Västeuropa och gränsar mot Frankrike, Tyskland, Luxemburg och Nederländerna. Belgien är säte för EU:s högkvarter samt flera stora internationella organisationer. Det bor ungefär 11 miljoner människor i Belgien och de två största regionerna heter Flandern som ligger i norr och den fransktalande sydliga regionen Vallonien.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Belgien

Elias Alvin

Elias Alvin

Bryssel

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor i Bryssel tillsammans med min familj där jag arbetar som frilansande grafisk formgivare och illustratör. Är en återkommande utlandssvensk korrespondent i Sveriges Radio. Kontakta gärna mig om du/ni ska flytta till Bryssel/Belgien eller om ni redan bor här.
Lena-Kajsa Degerlid

Lena-Kajsa Degerlid

Gent

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

1973 kom min make och jag från Paris , till Gent för att starta upp Volvos lastvagnsfabrik , som min make var ansvarig konstruktör  för drivlinan på lastbilar. Själv är jag verksam konstnär sedan mer än 60 år, keramiker och akvarelist. Jag är medlem och verksam i SWEA , medlem i svenska Klubben, SWESAM, med flera. Jag bor i Heusden (Destelberg) OVL, några km utanför staden Gent , riktning Bryssel.
Olof Nordling

Olof Nordling

Overijse (Bryssel)

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor sedan 1990 i Overijse, en flamländsk Brysselförort. Verksam utomlands i mer än 40 år, nu pensionär men med viss konsultaktivitet. Reser ofta till England och Norge där barnen bor med sina familjer. Andra intressen är fysik, musik, simning, vinodling samt att skriva kåserier i Svenska Klubbens publikation Bladet.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Belgien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se