Belgien

Belgien

Belgien är en konstitutionell monarki i Västeuropa och gränsar mot Frankrike, Tyskland, Luxemburg och Nederländerna. Belgien är säte för EU:s högkvarter samt flera stora internationella organisationer. Det bor ungefär 11 miljoner människor i Belgien och de två största regionerna heter Flandern som ligger i norr och den fransktalande sydliga regionen Vallonien.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Belgien

Elias Alvin

Elias Alvin

Bryssel

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor i Bryssel tillsammans med min familj där jag arbetar som frilansande grafisk formgivare och illustratör. Är en återkommande utlandssvensk korrespondent i Sveriges Radio. Kontakta gärna mig om du/ni ska flytta till Bryssel/Belgien eller om ni redan bor här.
Lena-Kajsa Degerlid

Lena-Kajsa Degerlid

Gent

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

1973 kom min make och jag från Paris , till Gent för att starta upp Volvos lastvagnsfabrik , som min make var ansvarig konstruktör  för drivlinan på lastbilar. Själv är jag verksam konstnär sedan mer än 60 år, keramiker och akvarelist. Jag är medlem och verksam i SWEA , medlem i svenska Klubben, SWESAM, med flera. Jag bor i Heusden (Destelberg) OVL, några km utanför staden Gent , riktning Bryssel.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Belgien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se