Ny inloggningslösning på skatteverket.se

För att öka tillgängligheten lanserar Skatteverket ytterligare ett sätt att logga in på skatteverket.se, nämligen Freja.  

Nu kan du logga in med ditt Freja-konto för att ta del av de tjänster som finns på Skatteverkets webbplats. Sedan tidigare finns möjligheten att identifiera sig genom att använda svenskt BankID, AB Svenska Pass och Foreign eID som är ansluten till eIDAS.  

eIDAS som står för Electronic Identification, Authentication and Trust Services är en förordning från Europeiska unionen som etablerades för att skapa en enhetlig ram för elektronisk identifiering och tillitstjänster inom EU. Syftet med eIDAS är att underlätta säkra och smidiga elektroniska transaktioner mellan företag, medborgare och offentliga myndigheter i olika EU-länder. 

Från och med nu så kan du alltså välja antingen Freja, svenskt BankID, AB Svenska Pass eller Foreign eID för att få tillgång till ”Din Portal” där handläggaren kan kommunicera med dig på ett säkert sätt.