Internationell flyttfirma med rötter i Örnsköldsvik

Internationell komplett flyttservice med möjlighet till RUT och olika sorters magasinering. Vi välkomnar SBK Moving som ny partner vilket ger dig som medlem 10 procent rabatt på deras tjänster.

Örnsköldsviks Stadsbudskontor, eller SBK Moving som de numer heter, är ett familjeföretag i fjärde generationen, grundat 1888 av samma familj som i dag leder och driver verksamheten. Faktum är att femte generationen precis har börjat jobba inom företaget.

SBK Moving erbjuder komplett och kvalitativ flyttservice och hjälper både företag och privatpersoner att flytta inom Sverige och till destinationer över hela världen. Motsvarande service erbjuds även de kunder som vill flytta till Sverige.

– Vi har genom åren tagit en unik position på marknaden där kvalitet, trygghet och varsamma flyttar av bohag både till och från Sverige ingår. Vi har skapat ett stort nätverk av professionella flyttfirmor som vi samarbetar med och som innebär att vi kan fungera som en trygg portal till och från Sverige. SBK Moving har i dag Sveriges största flotta av lastbilar för internationella flyttningar, säger vd Christoffer Westin.

Kunnig och erfaren personal

SBK Moving erbjuder en komplett internationell flyttservice där deras egen personal sköter såväl packning som flytt i de egna flyttbilarna – allt hanterat av egna flyttkoordinatorer. De interna flyttkoordinatorerna tar hand om alla aspekter i den internationella flyttkedjan; De sköter kontakten med flygbolag och rederier samt med bolagets internationella samarbetspartners. Flyttkoordinatorn löser även packdatum och tullrelaterade frågor och står som garant för att säkerställa en problemfri flytt.

– Flyttar du inom Europa transporterar vi själva ditt flyttgods. Vi flyttar såväl hela som delar av ditt bohag. Vid korta, snabba uppdrag i samband med flytt utomlands använder vi oss vid behov av flygfrakt. Vid så kallad översjöflytt packar och stuvar vi ditt bohag i container för vidare transport med fartyg. När transporten är framme tar våra samarbetspartner hand om din container och fortsätter transporten dit du vill ha ditt bohag, berättar Christoffer Westin.

SBK Moving har i dag Sveriges största flotta av lastbilar för internationella flyttningar, enligt vd Christoffer Westin.

RUT, import och export

SBK Moving hanterar all administration i samband med flytten. De ordnar all nödvändig flyttdokumentation och har utbildning i vad som gäller vid import och export, tullregler och annat i samband med flytt inom och utanför EU.

– När du flyttar privat till ett EU/EES-land kan du få RUT-avdrag med 50 procent av flyttkostnaden. Vi drar av det direkt på fakturan och redovisar ditt avdrag till Skatteverket så att du får det förtryckt på din deklaration nästa gång det är dags att deklarera, förklarar Christoffer Westin

Magasinering och mellanlagring av möbler

I samband med flytt vill man ofta flytta in med en gång i sin nya bostad. Men ibland går det inte att få tidplanerna att stämma.

– Om du hamnar mitt emellan två boenden, utflyttad från det ena men fortfarande utan tillgång till det nya så löser vi lagringen av bohaget åt dig. Bokar du flytthjälp hos oss kan vi erbjuda mellanmagasinering av ditt möblemang i vårt lager, under tiden du är mellan boenden. Vi erbjuder även kort- och långtidsmagasinering i våra magasin i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik och Härnösand, avslutar Christoffer Westin.

Ny medlemsförmån

SBK Moving är ny partner till Svenskar i Världen. Som medlem får du 10 procent rabatt på deras tjänster.

Boka din flytt här. Vid bokning behöver du ange ditt medlemsnummer.

+46 (0)8 645 04 40
info@sbkmoving.com