vinnare årets julklapp 2023

Vinnaren av sällskapsspelet Swedish Design Memo är nu utsedd

Gillar man design och sällskapsspel så var vår jultävling något för dig. Nu har vi valt en lycklig vinnare av sällskapsspelet Swedish Design Memo: Hans Rodion Olsson. Stort grattis! 

Vinnaren av sällskapsspelet Swedish Design av Svenska Memo AB blev Hans Rodion Olsson.  Han var den första att svara och hade dessutom den bästa motiveringen: 

Jag önskar vinna spelet därför att jag är en designnörd som verkligen saknar svensk design här nere i södra Spanien, där jag bor. Om jag vinner detta spel ska jag spela det med sina spanska designvänner och göra allt i min makt för att höja profilen på svensk formgivning i Andalusien!” 

Hans Rodion Olsson och hans hustru har bott i Málaga sedan 2014, där de njuter av det behagliga klimatet och allt som denna underbara stad har att erbjuda inom kultursektorn. Här finns ett brett utbud av bildkonst, inklusive Picassomuseet, det ryska museet, Pompidous första filial utanför Frankrike, Thyssenmuseet och många andra fascinerande institutioner. 

– Skönlitteratur är också något jag ägnar mycket tid åt. Jag läser allt från Sapfo till Tolstoy och Jennifer Egan. Musik, främst klassisk musik, kan man också njuta av live här. När det gäller design och form ser jag dock utrymme för förbättringar här i södra Spanien, och det är något jag kan sakna. Men regelbundna resor till Madrid bidrar delvis till att lindra detta, berättar Hans Rodion Olsson.  

Ett av hans fritidsintressen är bergsvandring. Tillsammans med hustrun är han med i en grupp som under åren har utforskat mycket av Málagas spektakulära omgivningar. 

Hans Rodion Olsson har arbetat som översättare sedan mitten av 90-talet, främst inom samtidskonst, arkitektur och formgivning, och befinner sig nu i slutskedet av sin karriär. Under det kommande året planerar han att gradvis övergå från långa sessioner framför datorn till längre utflykter i det storslagna spanska landskapet och även resor utanför landets gränser. 

– Nu ser jag fram emot att spela detta spel tillsammans med vänner och sprida kunskap om svensk formgivning! 

Grattis Hans säger vi!