Styrelseledamot Eva Häussling får Tysklands förtjänstorden

Svenskar i Världens styrelseledamot Eva Häussling har fått ta emot utmärkelsen Tysklands Förtjänstorden för sina mångåriga insatser för de tysk-svenska relationerna. Stort grattis, Eva!

Svenskar i Världens styrelseledamot Eva Häussling är ursprungligen från Tyskland. Hon har dubbla examina i juridik – både svensk och tysk – och har i många år arbetat med policyfrågor för handels- och investeringsfrämjande på Svenskt Näringsliv, varit verkställande ledamot i Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening, samt ordförande i Tyska skolan i Stockholms skolförening. Sedan 2020 sitter hon i Svenskar i Världens styrelse.

Nu premieras Eva Häussling av den tyska staten för sina mångåriga insatser för de tysk-svenska relationerna genom att hon har fått ta emot den finaste orden som landet delar ut till sina medborgare, Bundesverdienstkreuz am Bande, eller Tysklands förtjänstorden som den heter på svenska. Det var framförallt hennes ideella arbete som styrelseordförande i Tyska skolan under tio år som låg till grund för utmärkelsen.

Förtjänstorden är Tysklands enda statsorden och den delas årligen ut för särskilda prestationer inom politik, näringsliv, kultur och humaniora.

– Det är en stor ära att uppmärksammas på detta vis och jag är glad och ödmjuk över utmärkelsen, säger Eva Häussling.

Överlämnandet ägde rum på det tyska residenset i Stockholm i förra veckan.

Stort grattis, Eva!