Stort event i Amsterdam om grön omvandling 

Svenska Handelskammaren i Nederländerna arrangerar ett evenemang den 15 december i Amsterdam med fokus på hållbart ledarskap och hur svenska och nederländska företag bör omforma sina affärsmodeller för en grön framtid. Handelskammaren är partner till Svenskar i Världen.  

Svenska Handelskammaren i Nederländernas årliga evenemang ”Sustainability & Innovation Summit – Driving the Green Transition Together” vänder sig till företagsledare, entreprenörer, politiker och akademiker från Sverige och Nederländerna med syfte att diskutera den gröna omvandlingen. 

– Vi kommer att få insikter om hållbart ledarskap och ta del av hur svenska och nederländska företag omformar sina affärsmodeller för en grön framtid, säger Kerstin Gerlagh, vd på Svenska Handelskammaren i Nederländerna. 

Det blir en djupdykning i några av de aktuella ämnen som diskuterades i samband med det svenska EU-ordförandeskapet, där huvudfokus bland annat var att främja den europeiska hållbarhetsagendan. Dessutom kommer de mest avgörande slutsatserna och den framtida riktningen från FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai, som äger rum några dagar före konferensen, att presenteras.  

– Vi är mycket stolta att Mattias Frumerie, klimatambassadör och delegationschef till UNFCCC vid det svenska klimat- och näringsdepartementet, och H.R.H Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederländernas klimatsändebud hos ekonomi- och klimatministeriet, Nederländerna, kommer att öppna konferensen, säger Kerstin Gerlagh. 

 
Avslutas med Luciamiddag  

Efter konferensen bjuder Svenska Handelskammaren i Nederländerna in till sin årliga Luciamiddag som bland annat gästas av Sveriges ambassadör i Nederländerna, Johannes Oljelund. Kvällen kommer att vara fylld med spännande inslag som bland annat den prestigefyllda prisceremonin för Swedish Chamber Business Award, underhållning och livemusikuppträdanden, ett välgörenhetslotteri och självklart – ett svensk Luciatåg. 

Datum: 15 december 2023 
Plats: Hilton Hotel, Amsterdam 
För mer information och anmälan, läs här.