Länk till prisceremonin med Årets Svensk i Världen 2023

SVT:s reporter Elin Jönsson och DN:s fotograf Paul Hansen representerar Sveriges alla krigskorrespondenter som i år har utsetts till Årets Svensk i Världen. I den direktsända prisutdelningen kan du ställa frågor till pristagarna.

Sveriges krigskorrespondenter får utmärkelsen Årets Svensk i Världen 2023 eftersom de modigt och engagerat bidrar med kunskap och insikter som hjälper oss att förstå verkligheten. Det är första gången som priset går till en hel yrkesgrupp, och inte till någon specifik person.  

I den direktsända prisutdelningen deltar två av krigskorrarna bakom alla nyhetsinslag och artiklar: SVT:s Elin Jönsson som nyss är hemkommen från kriget i Ukraina och DN:s fotograf Paul Hansen som medverkar direkt från Västbanken där han bevakar kriget mellan Hamas och Israel.  

Du kommer att kunna ställa frågor och skicka hälsningar till Elin Jönsson och Paul Hansen i direktsändning. Redan nu kan du skicka frågor och hälsningar genom att mejla sviv@sviv.se

Datum: 9 november 2023 
Tid: 17.00-18.00, svensk tid 
Länk till direktsändningen: https://seb-live.creomediamanager.se/db845c8d-5af7-433d-897f-bddad43e6ec2