Livefika om EU-medborgares rättigheter i annat EU-land

Har EU-medborgare som bor i ett annat EU-land samma rättigheter som övriga invånare har? Denna Livefika vänder sig till EU-medborgare som bor i ett annat EU-land. Passa på att göra din röst hörd genom att påverka vilka frågor som bör drivas på EU-nivå!  

Fri rörlighet har varit en grundläggande princip ända sedan EU bildades. Men hur står det egentligen till med EU-medborgarnas rättigheter när de bor i ett annat EU-land – och skiljer sig rättigheterna åt länderna emellan?

Under denna Livefika, som leds av Gatis Pavils från Mobile Citizens projekt, får du möjlighet att vara med att påverka vilka frågor som är viktiga att driva med målet att säkra att EU-medborgarnas rättigheter är likvärdiga oavsett i vilket EU-land man bor. Du får även ta del av en studie som gjorts. Denna Livefika hålls på engelska och är öppen för alla.

Datum: 14 december
Tid: 18.00-18.45, svensk tid
Plats: Digitalt via Zoom, anmäl dig här för att få länk: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUrcuyoqzoiE9XlsVtocjoUzvKWLBy5hoa9

Vi kommer att spela in sändningen, så att du som inte kan delta får möjlighet att titta i efterhand.