Vinnaren till boken “I love svenska” utsedd 

“Jag vill kunna vara mer effektiv i vardagen med min dotter och göra svenskan ett mer attraktivt språk för henne”. Så lyder den vinnande motiveringen tillhörande Mauro Carraro om varför han ville vinna boken “I love svenska”. 

För tio år sedan släpptes boken ”I love svenska”, skriven av Monica Bravo Granström, på Bokmässan i Göteborg. Det är en praktisk handbok som riktar sig till föräldrar om hur man kan stötta barn som bor utanför Sverige vid inlärningen av det svenska språket.  

För att fira att ”I love svenska” fyller 10 år arrangerade Svenskar i Världen en tävling där ett tryckt exemplar av boken nu har utsetts till en vinnare. För att ha chansen att vinna boken behövde deltagarna svara på följande fråga: 

Boken ”I love svenska” innehåller många tips och råd för att en särskild målgrupp ska lära sig svenska. Vilka är det som boken syftar till att hjälpa?”  

1. Barn 
2. Lärare 
3. Föräldrar 

Rätt svar på frågan är att boken riktar sig till föräldrar som vill kunna ge sina barn stöd i inlärningen av det svenska språket. 

Mest slagkraftig motivering – och rätt svar på frågan – hade Mauro Carraro:  
Jag skulle vilja vinna boken för att kunna vara mer effektiv i vardagen med min dotter och göra svenska ett mer attraktivt språk för henne.”  

På frågan om hur det kändes att ha vunnit boken svarar han:  

– Måste säga att jag är väldigt glad och stolt över vinsten. Håller på förbereder mig för att återvända hem inom ett par år med min dotter som ska fortsätta studierna i Sverige, så att ha ett nytt verktyg för att stimulera min dotters intresse för svenska språket kan bara vara av nytta och bli en stor fördel. 

Svenskar i Världen vill passa på att gratulera Mauro Carraro för vinsten och hoppas att han och dottern får stor nytta av boken i framtiden!