NordicTalks 2023: Friluftslivets positiva påverkan på arbete och hälsa

Är du i Nederländerna i slutet av oktober? I så fall är du varmt välkommen till ett spännande event anordnat av bland andra Svenska handelskammaren i Nederländerna, som är partner till Svenskar i Världen. Heldag med olika experter om friluftslivets positiva påverkan på arbete och hälsa utlovas! 

Den nordiska traditionen av friluftsliv och att spendera mycket tid utomhus har visat sig ha en positiv påverkan på arbete, studier, samt både fysisk och mental hälsa. Kontakten med naturen kan förbättra vårat fokus och produktivitet, främja effektiv tidshantering, samt minska stress och ångest. 

För att lära sig mer om friluftslivets hälsopåverkan är samlar arrangörerna företagsledare, experter och forskare från de nordiska länderna och Nederländerna till eventet #NordicTalks2023.  

– Under eventet kommer vi gemensamt utforska de senaste trenderna och studierna om nordiskt friluftsliv. Samtliga nordiska ambassadörer i Nederländerna kommer att delta på eventet och bidra med deras perspektiv till diskussionerna. Som moderator är vi stolta att presentera Sander Schimmelpenninck, författare, entreprenör och tv-presentatör från Nederländerna, säger Kerstin Gerlagh, vd på Svenska handelskammaren i Nederländerna som är en av arrangörerna. 

Några av höjdpunkterna är de senaste resultaten från Svenskt Friluftsliv rapport ”Friluftslivets och naturens mervärden och samhällsnytta – En kunskapssammanställning om friluftslivets betydelse för folkhälsa och ett hållbart samhälle”. Johan Faskunger från Svenskt Friluftsliv kommer att berätta vilka insikter man kan dra utifrån rapportens resultat. 

Datum: 28 oktober 2023 
Tid: 11:00-13:00. Nordic Days Fair öppnar redan 10:00 och pågår till 17:00. 
Plats: Inspyrium i Cuijk 
Kostnad: Gratis entré, inklusive fri entré till Nordic Days Fair. 
Anmälan: Notera att registrering är obligatorisk. Läs mer och registrera dig här