Livefika om Sverigebilden 

Hur är bilden av Sverige utomlands, och varför är det viktigt att den är bra? På denna Livefika gästas vi av Svenska Institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt som beskriver lägesbilden och besvarar frågor. 

Gängrelaterade dödsskjutningar i Sverige och desinformationskampanjer kring socialtjänstens arbete och koranbränningarna. Alldeles nyligen dödades två svenskar i ett terrordåd i Bryssel av den enkla anledningen att de var svenskar. Hur är egentligen bilden av Sverige och svenskarna utomlands? 

Svenska Institutet är den myndighet som är expert på hur Sverige uppfattas i olika frågor globalt och som arbetar löpande med studier och analyser av bilden av Sverige. De följer och mäter uppfattningen om Sverige i andra länder och analyserar hur Sverige är relevant för internationella målgrupper. Genom egna studier, omvärldsbevakning och analys bygger myndigheten kunskap om specifika frågor och händelser som kan påverka bilden av Sverige. 

På denna Livefika, som är exklusiv för medlemmar och partner, gästas vi av Svenska Institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt som beskriver hur Sverigebilden ser ut just nu, och varför det är viktigt att den är bra. 

Datum: 21 november 2023 
Tid: 16.00 – 16.45, svensk tid 
Plats: Digitalt via Zoom  
Anmälan: Logga in för att få länk  

Glömt ditt inlogg eller problem med länken? Mejla sviv@sviv.se.   

Inte medlem än? blir du det enkelt här.    

Denna Livefika är exklusiv för medlemmar och partner. Livefikan spelas in och kan ses i efterhand i inloggat läge. 

Foto: Magnus Liam Karlsson (Madeleine Sjöstedt)