Ändrade regler för resor till Europa från 2024

Reglerna för resor till Europa ändras. Under 2024 måste cirka 1,4 miljarder människor från över 60 länder som är undantagna från visering ha ett resetillstånd för att resa in i de flesta europeiska länder. Vår expert på UD kommenterar hur ETIAS berör utlandssvenskar.  

ETIAS står för ”Europeiskt reseinformations- och auktoriseringssystem” och är ett nytt system som Europeiska unionen håller på att inrätta. Under 2024 måste cirka 1,4 miljarder människor från över 60 länder som är undantagna från visering ha ett resetillstånd för att resa in i de flesta europeiska länder.  
 
Syftet är att förbättra säkerheten för människor som reser till och inom Europa.

Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Foto: Pexels, Pixabay

Läs mer om

, ,