Livefika med Skatteverket 29 augusti

Hur påverkas du av olika skatteavtal, vad händer om du inte skriver ut dig trots att du flyttat och vad innebär de nya reglerna i SPAR? Ställ dina frågor direkt till experterna från Skatteverket.

Skatteverket är förmodligen den myndighet som svenskar har längst kontakt med genom livet. Myndigheten tilldelar personnummer och samordningsnummer vid födseln, ansvarar för folkbokföringen, registrering av arbets- och pensionsinkomster, beskattningar – och slutligen utfärdar de dödsfallsintyg.

Med alla dessa viktiga uppgifter i åtanke är det inte konstigt att även utskrivna svenskar berörs av Skatteverkets många arbetsområden. Varför har Sverige skatteavtal med vissa länder, men inte alla? Varför behöver man inställa sig på ett Skattekontor när man skriver in sig i Sverige igen? Vad får uppdateringen av Statens personadressregister, SPAR, för konsekvens för utlandssvenskarna?

Ställ dina frågor direkt till experterna på denna Livefika som är exklusiv för medlemmar och partner. Har du en fråga redan nu kan du mejla den till sviv@sviv.se.

Martina Hyberg Lindén är specialiserad på frågor som rör folkbokföring.
Simone Johansson är specialiserad på frågor som rör utlandsbeskattning.

Datum: 29 augusti 2023
Tid: 15:00-15:45, svensk tid
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Logga in för att få Zoomlänken. 

Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Glömt ditt inlogg eller andra problem med länken? Mejla sviv@sviv.se.

Denna Livefika är exklusiv för Svenskar i Världens medlemmar.