Checklista inför Sverigebesöket!

Bor du utomlands och planerar att besöka Sverige inom en snar framtid, kanske för en längre sommarsemester? Om ja, kan vår att-göralista förenkla för dig.

Långa avstånd, höga omkostnader och krav på personlig inställelse för myndighetsärenden ställer ofta till det för utlandssvenskar runt om i världen. Problemen uppkommer bland annat i samband med passförnyelse, eller andra ärenden som kräver direktkontakt med svenska myndigheter.

Idag går det mesta att sköta digitalt eller via telefon, men tekniken till trots kan det ibland kännas skönt att hantera Sverigerelaterade ärenden just på plats i Sverige. Med dessa punkter i bakhuvudet under vistelsen kan du underlätta för dig själv i det långa loppet: Logga in för att läsa artikeln. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här
Foto: Canva.