What’s in it for me? Exklusiva medlemsförmåner och erbjudanden!  

Att ministrar, partiledare och myndigheter besvarar just din fråga och att experter inom familjejuridik, skatt och pension ger dig råd och tips, är några av de förmåner du har som medlem hos oss. Dessutom lyfter vi kontinuerligt dina utmaningar och behov i våra dialoger med beslutsfattare med förhoppning om att hitta en lösning. 

Svenskar i Världen har varit utlandssvenskarnas röst i Sverige sedan 1938. Politiker, myndigheter, experter och media lyssnar på vad vi har att säga och riksdagsledamöter lyfter regelbundet utlandssvenskarnas behov i sina motioner och interpellationer. Likaså återfinns våra åsikter och förslag i flertalet statliga utredningar och propositioner.   

Allt vi gör utgår från medlemmarnas behov. Förutom påverkansarbetet är det viktigt att medlemskapet har ett tydligt värde, att vi besvarar frågan ”What’s in it for me?”. Året om förser vi därför alla medlemmar med värdefull information, exklusiva evenemang och åtkomst till experter inom bland annat juridik, skatt, försäkringar, rekrytering och flytt med mera. 

Visste du att du som medlem har tillgång till alla våra Livefikor? Bara under årets första halva har du chans att ställa dina frågor, i direktsändning, till advokatbyråer, skattejurister, migrations- och rekryteringsexperter och bostadsmäklare. Kanske var du med på Livefikat med migrationsminister Maria Malmer Stenergard i mars och fick svar på dina frågor?  

Och du som semestrar i Sverige i augusti är hjärtligt välkommen till den årliga mottagningen på UD tillsammans med utrikesminister Tobias Billström. 

Som medlem… 

… kommer du åt låsta artiklarna på vår webb som innehåller information om lagändringar, tips från experter och andra nyheter som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag.  

… får du vårt månatliga nyhetsbrev som belyser viktiga frågor och tipsar om medlemserbjudanden.  

… får du delta på samtliga Livefikor med experter, politiker eller världsberömda profiler där du kan ställa dina frågor. Du som inte har möjlighet att vara med kan titta på inspelningen i efterhand.   

… får du rabatterat pris hos våra experter inom exempelvis juridik, skatt och översättning men också specialpris på hotellrum, försäkringar, flytt- och rekryteringstjänster.  

… får du specialpris på våra böcker och evenemang. Vissa evenemang, som exempelvis den årliga mottagningen på UD med utrikesministern i samband med årsmötet, är enbart för våra medlemmar.  

… får du tillgång till våra engagerade representanter världen över som står redo med sina nätverk, erfarenhet och lokala expertis. Och du som flyttar hem kan kontakta vår hemvändargrupp som regelbundet arrangerar nätverksträffar.  

Kort sagt; vare sig du är student, yrkesverksam, medföljande, senior, på väg att flytta utomlands, sedan länge emigrerad, funderar på att flytta hem eller är tillbaka i Sverige igen, finns det ett värde i att vara medlem hos oss!   

Listan över förmånerna uppdateras löpande. Kolla redan nu så du inte har missat något.  

Några ord från våra medlemmar:

”Min mamma gav för många år sedan mig ett medlemsskap hos Svenskar i Världen, på livstid! Jag har alltid haft glädje av ert arbete för oss utlandssvenskar, och med glädje läst era artiklar under årens gång. Tack för allt ert jobb!”

”Tack för ert stöd, engagemang och allt arbete för oss utlandssvenskar!”

”Det finns mycket matnyttig information på Svenskar i Världens hemsida och man känner sig stolt att vara medlem. Som alltid är det trevligt att även få träffa andra medlemmar i Svenskar i Världen.” 

Vill du bli en av våra nöjda medlemmar? Det blir du enkelt här.